kokolata

kokolata

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Sos myśliwski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Grzyby namocz na ok. 2 godziny, ugotuj, pokrój w paski

Sos myśliwski

Składniki:

Sos myśliwski

 

 

Sposób przygotowania:

Sos myśliwski
Grzyby namocz na ok. 2 godziny, ugotuj, pokrój w paski. Boczek pokrój w paski, przesmaż na patelni, dodaj pokrojoną w piórka cebulę i koncentrat pomidorowy, zasmaż. Całość zalej wywarem z grzybów, dodaj pokrojony w paski ogórek, musztardę i rozgnieciony ząbek czosnku. Dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz papryka i zagotuj. Tak przygotowany sos zagęść jasnozłotą zasmażką sporządzoną z mąki i smalcu, po czym zmieszaj z winem.

Tagi:

grzyby