Sposób przygotowania:
Sos ogórkowo śmietanowy Eliprzygotowanie składników

Cebulę obrać z łupinek i drobno pokroić.
przygotowanie składników cd

Ukiszone ząbki czosnku z kiszenia ogórków posiekać.
przygotowanie składników cd

Ogórki kiszone pokroić w kostkę razem ze skórką.
przygotowanie sosu

W rondlu rozgrzać olej, dodać cebulę, czosnek i smażyć razem przez 5 minut.
przygotowanie sosu cd

Do cebuli i czosnku dodać ogórki i smażyć razem przez 10 minut. Do ogórków wlać kwas z kiszenia i dodać tyle wody żeby ogórki były przykryte. Gotować aż ogórki będą miękkie.
przygotowanie sosu cd

Sos zmiksować. Do śmietany dodać mąkę i wlać do sosu. Gotować, aż sos zgęstnieje. Sos podawać w sosjerce.
Smacznego!