Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Sos pieczarkowo-śmietanowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sos śmietanowo-pieczarkowy podajemy np. do klusek

Sos pieczarkowo-śmietanowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos pieczarkowo-śmietanowy

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowo-śmietanowy
Pieczarki obrać, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Masło rozgrzać na patelni, poddusić na nim pieczarki. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Dusić do miękkości pieczarek, w razie potrzeby podlać wodą. Kiedy pieczarki będą miękkie śmietanę wymieszać z mąką, wlać do pieczarek. Dusić pod przykryciem przez chwilę. Podawać do klusek, np. kopytek.
Sos pieczarkowo-śmietanowy
Pokrojone w kostnę pieczarki poddusić na maśle.
Sos pieczarkowo-śmietanowy
Miękkie pieczarki podlać śmietaną wymieszaną z mąką.

Tagi:

przyprawy