Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Sos pieczarkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

moj ulubiony sos do ziemniakow

Sos pieczarkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos pieczarkowy

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, cebule kroimy w prążki lub piórka, razem smażymy na margarynie do miękkości, doprawiając do smaku pieprzem i solą. Mąkę mieszamy ze śmietaną a następnie wlewamy do pieczarek i gotujemy przez ok 5-8 minut na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje, doprawiamy do smaku i gorącym sosem polewamy ziemniaki.
Sos pieczarkowy
cebula nadaje dobry smak
Sos pieczarkowy
po wlaniu smietany przed zgestnieniem
Sos pieczarkowy
sosem polewamy ziemniaki lub pieczen
Sos pieczarkowy
sos musi byc dobrze doprawiony