Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Sos pieczarkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prosty przepis na sos, który doda smaku wielu daniom

Sos pieczarkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos pieczarkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy
Drobno posiekaną cebulę zrumienić na maśle. Pieczarki umyć, poszatkować, dodać do cebuli i dusić pod przykryciem około 10 minut, podlewając od czasu do czasu odrobiną wody. Mąkę rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody dodać do sosu, zagotować. Zdjąć z ognia, wlać śmietanę, przyprawić do smaku, wymieszać.
Sos pieczarkowy
Etap 1
Sos pieczarkowy
Etap 2