Sposób przygotowania:
Polędwiczka w sosie malinowym1

Polędwiczkę myjemy posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.
Mięsko spryskujemy olejem. Wkładamy do miski.
Cebulę kroimy w kostkę, obkładamy przygotowane mięsko.
Wkładamy najlepiej na całą noc do lodówki.
2

Przygotować maliny ja miałam mrożone.
3

Polędwiczkę obieramy z cebuli którą odstawiamy na bok.
Na patelni rozgrzewamy olej lub masło dajemy mięsko i podsmażamy ze wszystkich stron.
4

Na patelni której smażyła się polędwiczka dajemy cebulę szklimy.
5

Podsmażoną dajemy na talerz.
6

Do podsmażonej cebuli dodajemy miód,ocet balsamiczny i pieprz mieszamy.
Następnie dodajemy maliny mieszamy i chwilę smażymy.
7

Gdy maliny się trochę rozpadną do sosu wkładamy ponownie polędwiczkę zmniejszamy ogień i dusimy około 15 minut.
W międzyczasie uważamy aby sos się nie przypalił można podlewać odrobiną wody.
8

Sos można podać tak jaki się wytworzył ale można sos przetrzeć przez sito.
Sos nie jest gęsty więc jeżeli wolimy gęsty to można go zagęścić.
Jak mięsko trochę odpocznie kroimy w plasterki.
9

Plasterki mięska podałam na obiad;)
POLECAM!!!!
10

Bo
gosia56
Nie tylko wygląda ale i było pyszne Dziękuję Bożenko;)
gusia1000