Sposób przygotowania:
Sos pieczarkowy
Pieczarki oczyścić, pokroić w niezbyt cienkie plasterki i podsmażyć na 1 łyżce masła. Drugą łyżkę masła roztopić w rondelku, dosypać mąkę i nie rumienić zapienić. Mleko wymieszać z bulionem i wlać zimne na gorącą zasmażkę. Zagotować stale mieszając i gotować jeszcze ok. 5 minut, następnie wrzucić pieczarki i jeszcze ok. 3 minut gotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gość
Gość
Gość
homo_nie_wiadomo
madziula
ja dodaje ziołowe ziarenka smaku i wtedy miczego nie brakuje, pyyycha:)
Karo
kachurka
Skrzesiu
smakus
Justi66
L_O_G_A_N
Dodałem schab pokrojony w kostkę,
do tego młode ziemniaczki pychaaa :D
aania1990
marsmot
11Wisienka
nula_nulska
grabka