Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Sos pieczarkowy 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki sos można podawać np:z kluskami śląskimi

Sos pieczarkowy 4 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos pieczarkowy 4

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy 4
Pieczarki umyć, osączyć pokroić w plasterki. Natkę pietruszki umyć, osączyć, drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Masło rozpuścić na patelni, wrzucić pokrojoną cebulę, przesmażyć. Następnie do cebuli dodać pieczarki, poddusić. Do podduszonych pieczarek dodać 0,5 szkl wody, zagotować. Mąkę rozrobić w odrobinie wody, wlać do pieczarek, dodać śmietanę i natkę pietruszki, zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Sos pieczarkowy 4
Śmietana rozprowadzona do wlania do sosu , pieczarkowego
Sos pieczarkowy 4
Pieczarki przełożone do cebuli, podsmażone na masełku