beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Sos pieczarkowy do gołąbków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny pieczarkowy sos do gołąbków i nie tylko.

Sos pieczarkowy do gołąbków

Składniki:

Sos pieczarkowy do gołąbków

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy do gołąbków
Cebulę obrać i pokroić w piórka.Pieczarki umyć,jeśli trzeba obrać pokroić na ćwiartki. Na patelni rozgrzać olej dodać pieczarki przesmażyć.Dodać cebulę i wymieszać. Zeszklić. Paprykę oczyścić, umyć, pokroić . Dodać do pieczarek razem z obraną i pokrojoną w kostkę marchwią. Podlać wodą, dodać kostkę rosołową, wymieszać i dusić. Brokuła opłukać, podzielić na kawałki i dodać do sosu. Jeśli trzeba podlać wodą. Mąkę rozprowadzić w ziemnej wodzie i zagęścić sos. Dodać śmietanę, wymieszać i doprawić do smaku. Przygotowanym sosem polać gołąbki.