Sposób przygotowania:
Sos pieczarkowy na mięsie
Oczyszczone i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki podsmażamy na maśle. Następnie przekładamy je do rondelka i zalewamy mięsnym wywarem. Solimy i dodajemy słodką paprykę.
Ogórki kiszone koimy w kostkę, dodajemy do sosu i dusimy 2 minuty.
Dodajemy śmietanę wymieszaną z odrobiną sosu.
Zagęszczamy sos pokrojonym w drobną kostkę chlebem razowym. Dusimy do momentu, aż chleb się rozgotuje i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Ogórki kiszone koimy w kostkę, dodajemy do sosu i dusimy 2 minuty.
Dodajemy śmietanę wymieszaną z odrobiną sosu.
Zagęszczamy sos pokrojonym w drobną kostkę chlebem razowym. Dusimy do momentu, aż chleb się rozgotuje i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.