Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Sos pieczarkowy na mięsie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ten sos przyrządziłam na wywarze, na którym gotowałam zupę i zagęściłam go czerstwym pieczywem razowym.

Sos pieczarkowy na mięsie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos pieczarkowy na mięsie

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy na mięsie
Oczyszczone i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki podsmażamy na maśle. Następnie przekładamy je do rondelka i zalewamy mięsnym wywarem. Solimy i dodajemy słodką paprykę.

Ogórki kiszone koimy w kostkę, dodajemy do sosu i dusimy 2 minuty. 

Dodajemy śmietanę wymieszaną z odrobiną sosu.

Zagęszczamy sos pokrojonym w drobną kostkę chlebem razowym. Dusimy do momentu, aż chleb się rozgotuje i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Sos pieczarkowy na mięsie
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki.
Sos pieczarkowy na mięsie
Podsmażamy pieczarki na rozgrzanym maśle.
Sos pieczarkowy na mięsie
Następnie przekładamy je do rondelka i zalewamy mięsnym wywarem.
Sos pieczarkowy na mięsie
Dodajemy śmietanę wymieszaną z odrobiną sosu.