Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Makaron ryżowy z sosem pomidorowo-szpinakowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Moja propozycja na rodzinny obiad- makaron ryżowy z sosem pełnym warzyw. Mój 14-miesięczny synek zjadł go z wyjątkowym smakiem.

Makaron ryżowy z sosem pomidorowo-szpinakowym

Składniki:

Makaron ryżowy z sosem pomidorowo-szpinakowym

 

Sposób przygotowania:

Makaron ryżowy z sosem pomidorowo-szpinakowym

ETAP 1:

Makaron ryżowy z sosem pomidorowo-szpinakowym
Szpinak smażymy na oliwie z dodatkiem czosnku

Czosnek siekamy drobno i smażymy chwilkę na oliwie, uważając, aby nie zbrązowiał.

Dodajemy umyty i osuszony szpinak, smażymy, aż liście szpinaku "zwiędną".

Dodajemy pomidory z puszki.

ETAP 2:

Makaron ryżowy z sosem pomidorowo-szpinakowym
Do szpinaku dodajemy pomidory z puszki i śmietanę

Dodajemy śmietanę i przyprawy. Podgrzewamy, aż pomidory się rozpadną, a sos zredukuje i zagęści.

ETAP 3:

Makaron ryżowy z sosem pomidorowo-szpinakowym
Sos doprawiamy do smaku i lekko blendujemy

Sos delikatnie blendujemy.

Makaron ryżowy gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i łączymy z sosem.