Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sos pieczarkowy na zasmażce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wyśmienity do mięs, placków ziemniaczanych ...

Sos pieczarkowy na zasmażce

Składniki:

Sos pieczarkowy na zasmażce

 

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy na zasmażce
Cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do cebuli, podlać odrobiną wody i dusić około 10 minut. Z mąki i margaryny zrobić rumianą zasmażkę, rozmieszać zimną wodą, dodać do pieczarek, wymieszać i zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi.

Tagi:

przyprawy