Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sos pieczarkowy z groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Sos pieczarkowy z groszkiem to bardzo smaczny dodatek do ziemniaczanych placków, mięsa, ryżu lub pieczywa.

Sos pieczarkowy z groszkiem

Składniki:

Sos pieczarkowy z groszkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy z groszkiem
Słoninę pokroić w kostkę, usmażyć, dodać oliwę, posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Pieczarki umyć, pokroić w kostkę, połączyć z cebulą, podlać odrobiną wody i dusić około 15 minut. Następnie przełożyć do garnka, wsypać ugotowany groszek, wlać śmietanę wymieszaną z estragonem i przyprawami, wymieszać i dusić około 5 minut. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Tagi:

groszek