Sposób przygotowania:
Sos pieczarkowy z lubczykiem
Na patelni rozpuszczamy masło, a nastepnie lekko rumienimy cebulę pokrojona w piórka, doprawiamy lekko jarzynką i pieprzem.
Następnie dodajemy do cebuli pokrojone w plastry pieczarki i je dusimy. Przekładamy wszystko do garnka. Smietanę łączymy z mąka i wlewamy do pieczarek. Doprawiamy całość lubczykiem oraz solą i pieprzem wedle potrzeby - gotujemy sos do czasu aż zgęstnieje.
Tak przygotowany sosem polewamy ziemniaki.
Następnie dodajemy do cebuli pokrojone w plastry pieczarki i je dusimy. Przekładamy wszystko do garnka. Smietanę łączymy z mąka i wlewamy do pieczarek. Doprawiamy całość lubczykiem oraz solą i pieprzem wedle potrzeby - gotujemy sos do czasu aż zgęstnieje.
Tak przygotowany sosem polewamy ziemniaki.