Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Sos pieczarkowy z lubczykiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczny i aromatyczny sos grzybowy z pieczarkami

Sos pieczarkowy z lubczykiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos pieczarkowy z lubczykiem

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy z lubczykiem
Na patelni rozpuszczamy masło, a nastepnie lekko rumienimy cebulę pokrojona w piórka, doprawiamy lekko jarzynką i pieprzem.

Następnie dodajemy do cebuli pokrojone w plastry pieczarki i je dusimy. Przekładamy wszystko do garnka. Smietanę łączymy z mąka i wlewamy do pieczarek. Doprawiamy całość lubczykiem oraz solą i pieprzem wedle potrzeby - gotujemy sos do czasu aż zgęstnieje.

Tak przygotowany sosem polewamy ziemniaki.
Sos pieczarkowy z lubczykiem
cebule podsmażamy na patelni teflonowej . . . . .
Sos pieczarkowy z lubczykiem
do cebuli dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki

Tagi:

przyprawy