Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sos pieczarkowy z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sos idealny do placków ziemniaczanych, klopsów i pulpetów

Sos pieczarkowy z papryką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos pieczarkowy z papryką

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy z papryką
W rondelku rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulkę, zeszklić. Następnie wsypać drobno pokrojone pieczarki i dusić pod przykryciem ok 10 minut. Śmietanę wlać do garnuszka, dodać mąkę, paprykę i koncentrat pomidorowy, wlać odrobinę wody, wymieszać. Połączyć z pieczarkami, zagotować, przyprawić do smaku.
Sos pieczarkowy z papryką
Etap 1
Sos pieczarkowy z papryką
Etap 2

Tagi:

papryka