Sposób przygotowania:
Sos podgrzybkowo pieczarkowy Eliprzygotowanie grzybów
Podgrzybki obrać i pokroić. Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie grzybów cd
Pieczarki oczyścić i pokroić. Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie grzybów cd
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i podgrzybki. Całość oprószyć solą, pieprzem i usmażyć. Wyjąć grzyby na miskę i ostudzić. Na tej samej patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki cebulę, oprószyć solą, pieprzem i usmażyć. Pieczarki przełożyć do podgrzybków i ostudzić.
przygotowanie sosu
Grzyby przełożyć do garnka, wlać dwa litry wody i gotować 10 minut. Śmietankę wymieszać z mąką, wlać do sosu i zagotować. Sos doprawić maggi do smaku. Smacznego!