Sposób przygotowania:
Sos pomidorowo-cukiniowy z lubczykiem.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w grubą kostkę.Cukinię opłukać, pokroić w ćwierć plasterki.Na oliwie z czosnku Hot Garlic i z suszonymi pomidorami udusić czerwoną cebulkę, wrzucić cukinię, podsmażyć.Dodać pomidory i posiekany lubczyk.Doprawić solą, nie pieprzyć, gdyż oliwa z czosnku jest pikantna.Dusić aż pomidory się rozgotują a sos zagęści.Wlać bulion o smaku wędzonego boczku (choć niekoniecznie). W małej ilości zimnej wody rozpuścić mąkę ziemniaczaną i wlać do sosu, chwilę pogotować, aż sos straci posmak surowizny i zgęstnieje.
Sos pasuje do makaronu, ryżu i ziemniaków.Ja podałam z klopsikami i ziemniakami.
Lubczyk nadaje mu niesamowity smak i aromat.
Sos pasuje do makaronu, ryżu i ziemniaków.Ja podałam z klopsikami i ziemniakami.
Lubczyk nadaje mu niesamowity smak i aromat.
Sarenka