Sposób przygotowania:
Sos pomidorowy z cebulką i pieczarkami
1.Cebulkę skroić w drobniutką kosteczkę i zeszklić na łyżce oliwy z odrobiną soli i pieprzu i wrzucić do rozgrzanego rondelka z 2 łyżkami wody(na mały ogień) 2.Skroić pieczarki, podsmażyć na łyżce oliwy z solą i 2 łyzeczkami cząbru następnie wrzucić pieczarki do rondelka 3. wymieszać cebulkę z pieczarkami 4. Dodać 1 puszkę pomidorów krojonych bez skórki 5. troszeczkę zwiększyć ogień i poczekać (mieszając od czasu do czasu)aż zawartość rondelka zacznie bulgotać wtedy dodać 2 łyżki cukru 6.dodać tymianek 2 -3 łyżeczki ,1 łyżeczkę cząbru,łyzeczkę pieprzu, 2 łyżeczki ziół i 3 -4 łyzeczki majeranku 7.Potrzymać na małym ogniu ok 2-3 minutki ,posmakować (ewentualnie doprawić wedle gustu) i zajadać do obiadu :DOsobiście lubię dodać jeszczę odrobinę utartego sera żółtego , lub trochę więcej majeranku ,ale przepis jest na tyle uniwersalny ze kazdy moze zmodyfikować go do swoich potrzeb. Jeżeli ktoś lubi lejące sosy zawsze można go zblenderować :)