Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Sos serowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Takim sosem możemy zalać roladki do zapiekania, lub zapiekanki.

Sos serowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sos serowy

 

Sposób przygotowania:

Sos serowy
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Do rondla wlać szklankę śmietany, dodać sól i pieprz, doprowadzić do zagotowania.
Do zagotowanej śmietany dodać ser żółty, ciągle mieszając na wolnym ogniu do rozpuszczenia się sera.










Śmietanę zagotować w rondlu, do śmietany dodać ser żółty starty na tarce, który się łatwo rozpuszcza, dodać przyprawy mieszać aż ser się rozpuści.
Sos serowy
Śmietana wylana do garnka, przygotowana do zagotowania

Tagi:

sery ser