zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 700]

Sos serowy na razowych piórach

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Razowy makaron z dodatkiem delikatnego sosu serowego.

Sos serowy na razowych piórach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos serowy na razowych piórach

 

  • Serek topiony śmietankowy (10 dag)
  • Serek twarogowy z bazylią ( 15 dag)
  • 200 ml mleka
  • 50 ml śmietanki
  • 10 dag żółtego sera
  • Makaron rurki cięte z pełnego przemiału
  • Sól i pieprz biały do smaku.

 

Sposób przygotowania:

Sos serowy na razowych piórach
Makaron gotuje al.’ Dente w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po ugotowaniu odcedzam.



W między czasie przygotowuje sos. Ser żółty trę na tarce. Na patelnię wlewam mleko, podgrzewam, dodaję plasterki serka topionego i mieszam aż się ładnie rozpuści. Następnie dokładam serek z bazylią, również dokładnie łączę z sosem. Teraz wsypuję tarty ser żółty i nadal mieszając czekam aż się ładnie połączy z całością.



Na koniec dodaję śmietankę, i doprawiam do smaku, solą i białym pieprzem .



Makaron wykładam na talerz i polewam gotowym sosem.



Szybko i smacznie.
Sos serowy na razowych piórach
Na patelnię wlewam mleko, podgrzewam, dodaję plasterki serka topionego i mieszam aż się ładnie rozpuści. Następnie dokładam serek z bazylią, również dokładnie łączę z sosem.
Sos serowy na razowych piórach
Na koniec dodaję śmietankę, i doprawiam do smaku, solą i białym pieprzem .

Tagi:

makaron sery ser