Sposób przygotowania:
Sos słodko-kwaśny
Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w piórka, wymieszać, posolić i gotować na wolnym ogniu ok. 1 godz.
Następnie dodać pokrojonego w kostkę ananasa i pokrojoną w kostkę paprykę oraz pozostałe składniki (oprócz mąki) i gotować ok. 30 min.
Na koniec rozrobić mąkę z niewielką ilością wody lub soku z ananasa i dodać do sosu, zagotować.
Gorący sos wkładać do słoików pasteryzować 20 min.
Z podanej ilości składników wychodzi 16 półlitrowych słoiczków:)
Następnie dodać pokrojonego w kostkę ananasa i pokrojoną w kostkę paprykę oraz pozostałe składniki (oprócz mąki) i gotować ok. 30 min.
Na koniec rozrobić mąkę z niewielką ilością wody lub soku z ananasa i dodać do sosu, zagotować.
Gorący sos wkładać do słoików pasteryzować 20 min.
Z podanej ilości składników wychodzi 16 półlitrowych słoiczków:)