Sposób przygotowania:
Sos grzybowy z jajkiem i ziemniakami
Grzyby leśne różne gatunki, oczyścić, wypłukać. Obgotować 20 minut w osolonej do smaku wodzie. Po obgotowaniu odcedzić, włożyć na sito. Następnie cebulę obrać, posiekać drobno. Rozgrzać masło w rondelku, dodać posiekaną cebulę. Gdy zmięknie cebula dodać grzyby. Smażyć 10-15 minut.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Połączyć śmietankę z sosem. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na połówki. Ziemniaki obrać, umyć, ugotować. Sos podać z ziemniakami oraz jajkiem.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Połączyć śmietankę z sosem. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na połówki. Ziemniaki obrać, umyć, ugotować. Sos podać z ziemniakami oraz jajkiem.