karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Sos tatarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sos tatarski dobry do wszystkiego.

Sos tatarski

Składniki:

Sos tatarski

 

  • 250 ml majonezu
  • 2 jajka
  • 2 łyżki posiekanych korniszonów
  • 2 łyżki posiekanych grzybków marynowanych
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanych kaparów
  • 2 łyżki śmietany kremówki
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sos tatarski
Jajka ugotować. Do miski wrzucić posiekane żółtka, białka przetrzeć przez sitko, dodać korniszony, grzybki, kapary szczypiorek. Składniki wymieszać ze śmietaną i majonezem. Doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Smacznego :)