kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sos tatarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Sos tatarski też podawać do różne.

Sos tatarski

Składniki:

Sos tatarski

 

  • jaja 2 szt
  • grzyby marynowane 5 szt
  • korniszony 3 szt
  • kapar 1 łyżka
  • szczypior posiekane 3 łyżki
  • majonez 1 szkl
  • śmietana 2 łyżki
  • cukier
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sos tatarski
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Białka przetrzeć przez sito, żółtka posiekać. Korniszony i grzybki pokroić w kostkę, wymieszać z jajkami i szczypiorkiem. Zalać majonezem ze śmietaną. Wymieszać, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.

Tagi:

grzyby kapary