góralka

góralka

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Sos tatarski

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Doskonały dodatek do wszelkich wędlin

Sos tatarski

Składniki:

Sos tatarski

 

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki marynowanych grzybków (mogą być pieczarki)
  • 1 ogórek konserwowy
  • 250 ml majonezu
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki
  • sól, pieprz, szczypta cukru

Sposób przygotowania:

Sos tatarski
Jajka, ogórek i grzybki drobno posiekać. Wymieszać wszystko z majonezem i śmietanką. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Ja to robię błyskawicznie w robocie kuchennym.

Tagi:

jajko jajka