karolinaOla

karolinaOla

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Sos tatarski z leśnych grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Gdy nie wiem co zrobić na kolację...

Sos tatarski z leśnych grzybów Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos tatarski z leśnych grzybów

 

  • Grzyby leśne mix - 1 słoik 500ml (mogą być pieczarki konserwowe)
  • jajka - 10 szt
  • majonez - 310ml
  • ogórki konserwowe - ok 8 szt

 

Sposób przygotowania:

Sos tatarski z leśnych grzybów
Jajka gotujemy. Grzyby odcedzamy, mielimy przez maszynkę do mięsa na grubych oczkach. Jajka obieramy. 6 szt mielimy. Łączymy z grzybami. Ogórki mielimy nad cedzakiem, gdyż puszczą dużo soku- wyciskamy i dorzucamy do reszty składników. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Przekładamy do miski, na wierzch dajemy przekrojone w pół pozostałe jajka. Wkładamy do lodówki chociaż na godzinkę i gotowe. SMACZNEGO!!!
Sos tatarski z leśnych grzybów
mielimy składniki i przekładamy do miski
Sos tatarski z leśnych grzybów
łączymy składniki mieszając je łyżką....