anusia2402

anusia2402

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

sos węgierski

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

super sosik do galuszek, ziemniaków, makaronu lub ryżu

sos węgierski

Składniki:

sos węgierski

 

 

Sposób przygotowania:

sos węgierski
wołowinę wrzucić do rondla i odparować. dodać cebule i czosnek. podpiec. dodać paprykę i przyprawy. podlać odrobiną wody i dusić do miękkości mięsa. od czasu do czasu podlać gotującą wodą. dodać pomidory w puszce i wino. gotować jeszcze ok. 15 min. doprawić solą, pieprzem świeżo mielonym i ostrą papryką. wsypać łyżeczkę cukru. podawać z galuszkami, czyli kluseczkami węgierskimi. smacznego!

Tagi:

wołowina