Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Sos wybitnie serowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Oto przepis na bardzo intensywny w smaku i gęsty w konsystencji sos serowy. Idealny do makaronu i ryżu.

Sos wybitnie serowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos wybitnie serowy

 

Sposób przygotowania:

Sos wybitnie serowy
Nakładamy do rondelka śmietanę oraz biały ser topiony. Włączamy ogień. Mieszamy. Dodajemy pokrojony ser topiony żółty oraz zwykły ser. Mieszamy ponownie. Doprawiamy przyprawami czyli pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Trzymamy na ogniu regularnie mieszając aż wszystkie składniki się połączą. Sos wystudzony staje się bardzo gęsty, można więc nim smarować kanapki. 
Sos wybitnie serowy
Etap 1 Nakładamy do rondelka śmietanę oraz biały ser topiony.
Sos wybitnie serowy
Etap 2 dodajemy oba sery żółte do sosu
Sos wybitnie serowy
Etap 3 - mieszamy wszystko aż się połączą składniki
Sos wybitnie serowy
Etap 4 - dodajemy przyprawy i mieszamy

Tagi:

sery zioła ser