Sposób przygotowania:
Sos z kurczakowo cebulowy
Pierś z kroimy na małą kostkę,cebulę na piórka,marchewkę ścieramy na grubej tarce.Na dużej patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła z 1 łyżką oliwy,dodajemy cebulę smażymy 3 min 0ieszając raz na jakiś czas.Następnie dodajemy kurczaka i smażymy około 3 min ciągle mieszając.Śmietanę rozrabiamy z zupą cebulową dodajemy tymianek,marchewkę i zalewamy kurczaka.Przykrywamy pokrywką i dusimy około 10 min,w połowie gotowania zalewamy 1/2 szklanki bulionu z kurczaka i już nie przykrywając dusimy następne 5 min.Następnie dodajemy obranego i pokrojonego w kostkę pomidora i dusimy tyle by sos zgęstniał.Na sam koniec doprawiamy solą pieprzem koperkiem i natką odstawiamy z ognia,przykrywamy pokrywką na pół godziny:)