alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Sos z malinami, winem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos z malinami, winem i cebulą

Sos z malinami, winem i cebulą

Składniki:

Sos z malinami, winem i cebulą

 

  • 30 dag malin
  • pół czerwonej cebuli
  • 100 ml czerwonego wytrawnego wina
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Sos z malinami, winem i cebulą
Obrać cebulę i dokładnie posiekać. Wsypać na rozgrzaną oliwę, zeszklić, dodać owoce, rozetrzeć. Przyprawić pieprzem. Przykryć. Dusić 7 minut. Wlać wino. Podgrzewać na większym ogniu aż alkohol odparuje. Zmniejszyć ogień. Podgrzewać aż sos zgęstnieje. Podawać do mięsa.