sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Sos z opieniek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepyszny sos z opieniek. Polecam

Sos z opieniek Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos z opieniek

 

Sposób przygotowania:

Sos z opieniek
Opieńki oczyszczam, myjemy i kroimy. W garnku topimy masło i podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Następnie dodajemy opieńki. Całość zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy pół kostki rosołowej, liść laurowy, ziele angielskie i dusimy około 60 minut. Śmietanę mieszamy z kilkoma łyżkami sosu i dodajemy do całości. Gotujemy kilka sekund i gotowe. Smacznego
Sos z opieniek
Obrane i umyte opieńki. Kroimy na mniejsze kawałki
Sos z opieniek
Cebulkę drobno siekamy i razem z opieńkami podsmażamy
Sos z opieniek
Całość dusimy z kostką rosołową około 60 minut