jurata

jurata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Sos z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosty, smaczny sosik , dobry dodatek do ziemniaków, mięsa, ryby

Sos z pieczarkami

Składniki:

Sos z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Sos z pieczarkami
Masło rozpuścić. Cebulę drobno posiekać, dodać do masła. Podsmażyć 2-3 minuty. Pieczarki oczyścić, drobno pokroić i dodać do cebuli. Do smaku dodać sól oraz czarny pieprz. Wszystko smażyć na wolnym ogniu około 5 minut. Po tym czasie mieszając do sosu wlewamy śmietanę. Mieszając doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia, dodać do smaku drobno posiekaną natkę pietruszki lub suszoną bazylię, wymieszać.