kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Sos z pieczonych pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jest rewelacyjny do dowolnego makaronu

Sos z pieczonych pomidorów

Składniki:

Sos z pieczonych pomidorów

 

Sposób przygotowania:

Sos z pieczonych pomidorów
Naczynie żaroodporne wypełnić pomidorami, które trzeba uprzednio przekroić na pół, posypać oregano, wymieszać z 2 łyżkami oliwy. Piec w temp. 160 st. C przez 45 minut. Po upieczeniu pomidory zmiksować. Na pozostałą oliwę wsypać obraną i posiekaną cebulę, zeszklić. Wlać pomidory. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać. Posypać bazylią. Gotować 5 minut.

Tagi:

pomidory