Sposób przygotowania:
Sos z podgrzybków
Grzyby oczyszczamy, myjemy na sitku w zimnej wodzie. Kroimy w sporą kostkę.w garnku rozpuszczamy masło klarowane, grzyby obsmażamy.
Po kilku minutach wlewamy szklankę wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu jakieś 1,5 godziny. Wrzucamy 1 kostkę rosołową, doprawiamy pieprzem. Na koniec zabielamy śmietaną.
Podajemy wedlw uznania z ziemniakami, makaronem, kaszą czynp.
Jak u mnie z kopytkami i kotletami z kurczaka.
Sos znakomicie smakuje także ze zwykłym chlebem.
Po kilku minutach wlewamy szklankę wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu jakieś 1,5 godziny. Wrzucamy 1 kostkę rosołową, doprawiamy pieprzem. Na koniec zabielamy śmietaną.
Podajemy wedlw uznania z ziemniakami, makaronem, kaszą czynp.
Jak u mnie z kopytkami i kotletami z kurczaka.
Sos znakomicie smakuje także ze zwykłym chlebem.