Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Sos z podgrzybków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo łatwy w przygotowaniu i znakomity w smaku. Można go zajadać z makaronem, kaszą, kopytkami jak u mnie, a nawet po prostu z chlebem.

Sos z podgrzybków Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos z podgrzybków

 

Sposób przygotowania:

Sos z podgrzybków
Grzyby oczyszczamy, myjemy na sitku w zimnej wodzie. Kroimy w sporą kostkę.w garnku rozpuszczamy masło klarowane, grzyby obsmażamy.

Po kilku minutach wlewamy szklankę wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu jakieś 1,5 godziny. Wrzucamy 1 kostkę rosołową, doprawiamy pieprzem. Na koniec zabielamy śmietaną.

Podajemy wedlw uznania z ziemniakami, makaronem, kaszą czynp.

Jak u mnie z kopytkami i kotletami z kurczaka.

Sos znakomicie smakuje także ze zwykłym chlebem.
Sos z podgrzybków
Grzyby oczyszczamy, myjemy na sitku w zimnej wodzie. Kroimy w sporą kostkę.w garnku rozpuszczamy masło klarowane, grzyby obsmażamy.
Sos z podgrzybków
Wrzucamy 1 kostkę rosołową, doprawiamy pieprzem. Na koniec zabielamy śmietaną.
Sos z podgrzybków
Podajemy wedlw uznania z ziemniakami, makaronem, kaszą czynp. Jak u mnie z kopytkami i kotletami z kurczaka. Sos znakomicie smakuje także ze zwykłym chlebem.