WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Sos ze schabu wieprzowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos zrobiony z plastrów mięsa ze schabu wieprzowego w sosie z dodatkiem cebuli pietruszki i marchewki. Idealny do ziemniaków.

Sos ze schabu wieprzowego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos ze schabu wieprzowego

 

Sposób przygotowania:

Sos ze schabu wieprzowego

ETAP 1:

Mięso umyć i osuszyć. cebulę drobno pokroić. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju. Poukładać kawałki mięsa i wrzucić cebulę.

Obsmażyć wszystko na rumiano po czym przełożyć do garnka. Dodać pokrojoną w kostkę pietruszkę i marchewkę. Włożyć listek laurowy i ziele angielskie oraz obrany ząbek czosnku.

Patelnię opłukać wodą i wlać ją do garnka. Garnek przykryć i ustawić na gazie. Dusić aż mięso i warzywa będą miękkie.

Dodać posiekany koperek. Następnie mięso wyjąć a sos z warzywami zblendować na jednolity sos.

Włożyć z powrotem mięso i dusić jeszcze chwilę. Można doprawić na koniec brakującymi przyprawami.

Sos ze schabu wieprzowego
Schab przełożony do zblendowanego sosu i podduszony
Sos ze schabu wieprzowego
Zblendowany sos z warzyw duszonych razem z mięsem
Sos ze schabu wieprzowego
Plastry schabu i cebula po obsmażeniu przed przełożeniem do garnka
Sos ze schabu wieprzowego
surowe mięso i cebula ułożone na gorącym oleju