Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Sosik pieczarkowy:)

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Najpierw myjemy dokładnie pieczarki , kroimy je na pół od stópki do główki i w kosteczkę. Wrzucamy margarynę bądź masło do

Sosik pieczarkowy:)

Składniki:

Sosik pieczarkowy:)

 

 

Sposób przygotowania:

Sosik pieczarkowy:)
Najpierw myjemy dokładnie pieczarki , kroimy je na pół od stópki do główki i w kosteczkę. Wrzucamy margarynę bądź masło do brytwanny można tez na dużą patelnie . Roztapiamy masło potem wrzucamy pokrojona w kosteczkę cebulkę smażymy na większym ogniu i po 15 min pieczarki smażymy na mniejszym ogniu ok 20 min . Cebulkę z tego względu pierwsza ponieważ jest twardsza. Potem dodajemy przyprawy i na koniec śmietanę. Sosik najlepszy do obiadu gdzie będzie mięsko:) Smacznego:)

Tagi:

pieczarkowy