Sposób przygotowania:
Spaghetti a'la bolognese
Cebulę siekamy w drobną kosteczkę. W garnku rozgrzewamy olej. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i podduszamy ją do miękkości z odrobiną soli. Gdy cebulka będzie miękka, wówczas dodajemy mięso mielone i podduszamy. Pomidory z puszki rozdrabniamy widelcem lub przy użyciu blendera. Dodajemy je do mięsa i całość gotujemy przez kilkanaście minut. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy, jeśli uznamy, że przydałoby się wzmocnić smak pomidorów i kolor sosu. Następnie dodajemy roztarte ząbki czosnku, zioła oraz sól i pieprz do smaku. Podajemy z makaronem ugotowanym al dente.
![Spaghetti a'la bolognese Spaghetti a'la bolognese](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/spaghetti-ala-bolognese-256562.jpg)
![Spaghetti a'la bolognese Spaghetti a'la bolognese](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/spaghetti-ala-bolognese-256563.jpg)
![Spaghetti a'la bolognese Spaghetti a'la bolognese](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/spaghetti-ala-bolognese-256564.jpg)