Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Spaghetti a'la bolognese

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Spaghetti kojarzy mi się z Nigellą. Co prawda u mnie bez wina, bo synek też zajada, ale myślę, ze smakuje równie wspaniale.

Spaghetti a'la bolognese Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Spaghetti a'la bolognese

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti a'la bolognese
Cebulę siekamy w drobną kosteczkę. W garnku rozgrzewamy olej. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i podduszamy ją do miękkości z odrobiną soli. Gdy cebulka będzie miękka, wówczas dodajemy mięso mielone i podduszamy. Pomidory z puszki rozdrabniamy widelcem lub przy użyciu blendera. Dodajemy je do mięsa i całość gotujemy przez kilkanaście minut. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy, jeśli uznamy, że przydałoby się wzmocnić smak pomidorów i kolor sosu. Następnie dodajemy roztarte ząbki czosnku, zioła oraz sól i pieprz do smaku. Podajemy z makaronem ugotowanym al dente.
Spaghetti a'la bolognese
Cebulkę podduszamy na rozgrzanym oleju do miękkości.
Spaghetti a'la bolognese
Gdy cebulka będzie miękka dodajemy mięso.
Spaghetti a'la bolognese
Następnie dodajemy pomidory z puszki z sosem.

Tagi:

mięso zioła