olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Spaghetti alla carbonara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

, spaghetti z domu nie zastąpi żadnego innego dania z restauracji- nawet najlepszej :)

Spaghetti alla carbonara

Składniki:

Spaghetti alla carbonara

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti alla carbonara
Boczek kroimy w cienkie paseczki i smażymy na patelni. Ma być chrupiący i rumiany. Zmniejszamy ogień i dodajemy masło, a pochwili jajka wymieszane ze śmietaną, solą i pieprzem. Podgrzewamy jajeczną masę na słabym ogniu, cały czas mieszając! Dodajemu ogotowany uprzednio makaron i mieszamy ostrożnie dopóty, dopóki osiągnie odpowiednią gęstość, a więc jajka zetną się i dobrze oblepią makaron.