Sposób przygotowania:
Spaghetti Bolognese
W pierwszej kolejności kroimy cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie. Następnie dodajemy do niej mięso i mieszamy co jakiś czas by nie zrobiły się z niego grudki. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i tak dusimy pod przykryciem na średnim ogniu ok. 15 minut. Kolejno dodajemy pomidory z puszki i łyżeczkę koncentratu. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Aby wydobyć cały smak i aromat z potrawy dodaję świeżych ziół. w tym przypadku bazylia, tymianek i rozmaryn. Jeśli nie macie w domu świeżych można zastąpić je suszonymi.
W między czasie kiedy mięso się dusi gotujemy makaron.
Makaron po ugotowaniu wykładamy na talerze, nakładamy sos z mięsem i posypujemy startym serem. Całość można udekorować gałązką np. bazylii
Smacznego!
W między czasie kiedy mięso się dusi gotujemy makaron.
Makaron po ugotowaniu wykładamy na talerze, nakładamy sos z mięsem i posypujemy startym serem. Całość można udekorować gałązką np. bazylii
Smacznego!