Sposób przygotowania:
Kotlety pieczone z makreli z marchewką
Makrelę myjemy i odsączamy z wody. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej. Makrelę oczyszczamy z ości i skóry, mielimy w maszynce 2 razy razem z cebulą i czosnkiem. Do rybnej masy dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Formujemy małe pulpeciki i przekładamy na teflonową blaszkę ( zwykłą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia ).
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni po 20 minut z każdej strony.
Upieczone przekładamy na talerz i dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Formujemy małe pulpeciki i przekładamy na teflonową blaszkę ( zwykłą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia ).
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni po 20 minut z każdej strony.
Upieczone przekładamy na talerz i dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem.