Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Spaghetti Carbonara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Najlepsza wersja spaghetti jaką jadłam! Obawiałam się, bo nie lubię boczku - smakowało wybornie (aczkolwiek przyznam, że nie zjadłam ani kawałka mięsa :) )

Spaghetti Carbonara Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti Carbonara

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti Carbonara
Wędzony boczek kroimy w zgrabną kostkę, przekładamy do patelni wok i przesmażamy. Gdy boczek nieco się zarumieni i wytopi się z niego tłuszcz to dodajemy pokrojoną w zgrabną kostkę cebulę oraz drobno posiekany czosnek - przesmażamy jeszcze chwilę. W tym samym czasie gotujemy makaron spaghetti w osolonej wodzie, natomiast do śmietanki wsypujemy przyprawę do spaghetti carbonara i dokładnie mieszamy. Do przesmażonego z cebulą boczku dodajemy ugotowany makaron oraz wlewamy śmietankę - mieszając przesmażamy jeszcze chwilę i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy na gorąco - ja posypałam posiekanym szczypiorkiem.
Spaghetti Carbonara
Etap 1 boczek wedzony kroimy i smazymy .
Spaghetti Carbonara
Etap 2 smietanke łączymy z przyprawa do spaghetti
Spaghetti Carbonara
Etap 3 boczek smazymy z cebulka i czosnkiem
Spaghetti Carbonara
Etap 4 makaron łaczymy z boczkiem i smietana

Tagi:

przyprawy