reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Spaghetti Carbonara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Spaghetti Carbonara oczywiście po mojemu, zmienione i dosmaczone do naszych smaków - pyszne i sycące danie .

Spaghetti Carbonara Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Spaghetti Carbonara

 

  • 400g suchego makaronu do spaghetti

 

  • 200ml śmietanki lub mleka

 

  • 2 żółtka

 

  • 100g sera żółtego

 

 

 

 

  • sól i pieprz do smaku

 

  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti Carbonara
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie do ulubionej miękkości:) Boczek kroimy w kosteczkę i lekko podsmażamy. Śmietanę i żółtka roztrzepujemy razem, doprawiamy solą ( ostrożnie) pieprzem, gałka i czosnkiem. Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy do boczku, zalewamy masą śmietanową, posypujemy serem i podgrzewamy razem przez kilka minut, aż sos się zagrzeje. Na koniec posypujemy startym serem. 
Spaghetti Carbonara
ilość boczku zależy od nas, ale ja nie oszczędzam na jego ilości

Tagi:

makaron sery ser