Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Spaghetti carbonara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tym razem danie dla smakoszy makaronów. Makaron z sosem ze śmietany i żółtek oraz boczku usmażonego z cebulką.

Spaghetti carbonara

Składniki:

Spaghetti carbonara

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti carbonara
Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć na patelni na małym ogniu. Cebulę obrać, opłukać i drobno pokrojoną dodać do podsmażonego boczku i smażyć dalej razem, oprószyć sola i pieprzem.

Śmietanę 18% wymieszać z roztrzepanymi żółtkami oraz startym serem. wlać na patelnię do boczku z cebulą. Składniki razem wymieszać i dusić na małym ogniu razem aż powstanie gęsty sos.

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i dodać do sosu, wymieszać razem i podawać. 

Tagi:

danie makaron