Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Spaghetti diabelskie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Oliwę rozgrzać w dużym rondlu, dodać zmiażdżony czosnek i pokrojone w kostkę

Spaghetti diabelskie

Składniki:

Spaghetti diabelskie

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti diabelskie
Oliwę rozgrzać w dużym rondlu, dodać zmiażdżony czosnek i pokrojone w kostkę pomidory. Dbdać pikantną papryczkę, całe kapary i pokrojone na nieduże kawałki oliwki. Wszystko gotować na małym ogniu, aż prawie cała woda odparuje i powstanie gęsta masa; doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie, odcedzić i polać sosem. Posypać natką pietruszki i podawać natychmiast po przygotowaniu.

Tagi:

kapary