Sposób przygotowania:
Spaghetti kolorowe z cukinią.
W garnku z wodą gotujemy makaron al dente, odcedzamy na durszlaku. Cukinię opłukujemy i kroimy w długie plastry o szerokości 0,5 cm. Na patelni teflonowej rozgrzewamy olej i smażymy cukinię z każdej strony po 1 minucie.Cukinie kładziemy na ręczniki papierowe, do odsączenia się z nadmiaru tłuszczu. Na patelnię wlewamy śmietanę dodajemy serek, pieprz, sól, mieszamy , gotujemy przez 3 minuty do powstania sosu. Gotowy makaron wsypujemy do ciepłego sosu i wszystko dokładnie mieszamy. Pomidory kroimy w kostkę a ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ciepły makaron z patelni wykładamy na talerz.Na makaron układamy cukinię, posypujemy kawałkami pomidorów i serem. Makaron dekorujemy listami bazylii.