Sposób przygotowania:
Spaghetti krewetkowe z fasolą
Cebulę kroimy w talarki i podsmażamy. Po chwili dodajemy pokrojonego selera naciowego i ząbek czosnku. Solimy i przekładamy do garnka. Następnie na gorący olej lub oliwę wrzucamy rozmrożone krewetki i smażymy chwilkę podsypując na koniec mąką. Gdy mąka się zarumieni podlewamy wodą i dusimy. Powstały sos doprawiamy wciskając pozostały czosnek i dodając przyprawy. Na koniec mieszamy krewetki z łyżką musztardy ( ja używam Dijon, jest najlepsza do owoców morza). Przekładamy zawartość patelni do warzyw i dusimy na małym ogniu.Dodajemy teraz odsączoną , czerwoną fasolkę. Gdy całość przejdzie aromatem dodajemy posiekany koperek i wciskamy nieco soku z cytryny. Makaron gotujemy al dente. Podajemy całość pięknie na talerzu i zjadamy ze smakiem!