Sposób przygotowania:
Spaghetti mięsne z kukurydzą
Szynkę wieprzową mielę dwukrotnie w maszynce. Zmielone mięso polewam sosem teriyaki. Mieszam i odstawiam na 1-2 godzinki do lodówki. Następnie mięso przyprawiam pieprzem ziołowym. Dodaję posiekane ząbki czosnku oraz oregano. Papryczkę chili drobno kroję i też dodaję do masy mięsnej. Wszystko dokładnie mieszam. Cebulę kroję w kosteczkę i rumienię na oleju. Usmażoną przekładam do miseczki, a wrzucam wymieszane mięso mielone. Zwiększam ogień i smażę mieszając odparowując wodę. Wlewam przecier pomidorowy. Mieszam i smażę kilka minut. Dodaję wcześniej usmażoną. Gdy sos zgęstnieje wrzucam kukurydzę i mieszam. Trzymam na ogniu 2-3 minuty i gotowe. Makaron gotuje al dente w lekko osolonej wodzie. Przygotowany sos podaję z makaronem dodatkowo posypując serem startym. Smacznego.