pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Spaghetti mięsne z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

spaghetti mięsne z sosem pomidorowym i dodatkiem kukurydzy

Spaghetti mięsne z kukurydzą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti mięsne z kukurydzą

 

  • szynka wieprzowa 50 dag
  • kukurydza z puszki 5 łyżek
  • sos teriyaki 3 łyżki
  • pieprz ziołowy ½ łyżeczki
  • czosnek 2 ząbki
  • oregano 1 łyżeczka
  • papryczka chili suszona 1
  • cebula 1
  • olej do smażenia 2 łyżki
  • przecier pomidorowy 390g
  • makaron spaghetti 40 dag
  • ser starty do posypania

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti mięsne z kukurydzą
Szynkę wieprzową mielę dwukrotnie w maszynce. Zmielone mięso polewam sosem teriyaki. Mieszam i odstawiam na 1-2 godzinki do lodówki. Następnie mięso przyprawiam pieprzem ziołowym. Dodaję posiekane ząbki czosnku oraz oregano. Papryczkę chili drobno kroję i też dodaję do masy mięsnej. Wszystko dokładnie mieszam. Cebulę kroję w kosteczkę i rumienię na oleju. Usmażoną przekładam do miseczki, a wrzucam wymieszane mięso mielone. Zwiększam ogień i smażę mieszając odparowując wodę. Wlewam przecier pomidorowy. Mieszam i smażę kilka minut. Dodaję wcześniej usmażoną. Gdy sos zgęstnieje wrzucam kukurydzę i mieszam. Trzymam na ogniu 2-3 minuty i gotowe. Makaron gotuje al dente w lekko osolonej wodzie. Przygotowany sos podaję z makaronem dodatkowo posypując serem startym. Smacznego.
Spaghetti mięsne z kukurydzą
Mięso przyprawiam zgodnie z przepisem i mieszam
Spaghetti mięsne z kukurydzą
Następnie podsmażam je na patelni w kuchni
Spaghetti mięsne z kukurydzą
Do usmażonego dodaję przecier pomidorowy, a po czasie cebulkę
Spaghetti mięsne z kukurydzą
Pod koniec smażenia dodaję kukurydzę