Sposób przygotowania:
Spaghetti pełnoziarniste z pulpecikami
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Mozzarellę kroimy w większą kosteczkę. Mięso mieszamy z bułką, jajkiem,pieprzem ,vegetą oraz pół łyżeczki oregano i bazylii. Wyrabiamy i małą łyżeczką nabieramy porcję mięsa, na którą nakładamy kostkę mozzarelli,następnie formujemy małego pulepcika. Gdy pulpety są gotowe, czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy 2-3 min w szerokim garnku, następnie wlewamy passatę,mleko i do sosu przekładamy pulpety. Przykrywamy,zagotowujemy i gotujemy na niewielkim ogniu około 20 min, w trakcie dodajemy resztę bazylii,oregano, cukier oraz vegetę i pieprz. Na talerze przekładamy porcję makaronu ,który polewamy sosem z dodatkiem kilku pulpecików. Smacznego :)