Sposób przygotowania:
Spaghetti po bolońsku z migdałami
Do spaghetti bolognese używam tylko wołowiny, uważam że mieszanka mięs nie da nam tego samego efektu. Cebulę kroję w miare drobno i przesmażam na oliwie, chwile szkle. Dodaje mięso (mocny ogień) i smaże do zmiany koloru, pojawią się soki, zmniejszam ogień i odparowuję mięso. Kiedy zredukuję się "sos" dodaję pokrojone pomidory i przecier, naśrendim ogniu duszę wsyztssko, aż pomidory puszczą soki i powstanie trochę płynu - baza na sos. Dodaję przyprawy, keidy juz wsyztsko się zagotuje, dodaję sok z cytryny i migdaly, mieszam dokładnie i przeciskam do środka zabki czosnku. Jeśli sos jest kwaśny dodaję cukru. ustawiam śrendi ogień , czy grzanie i duszę meiszając od czasu do czasu jakies 50 minut minimum. Następnie gotuję makaron al dente i podaje z sosem i parmezanem. Ja w przepisie rezygnuje z selera naciowego i marchwii , które sa w oryginale. Paprykę wypisałam opcjonalnie, bo raczej jej nie dodaję, ale jeśli ktoś lubi może posiekać ja w drobniutką kostkę i dodać na etapie pomidorów :) smacznego :)