Sposób przygotowania:
Spaghetti słodko-kwaśne
Na patelni rozgrzewam olej, dodaje pokrojony drobno czosnek i podsmażam chwilkę. Następnie wlewam zawartość puszek pomidorów wraz z sokiem. Duszę całość na średnim ogniu, po czym doprowadzam do wrzenia i gotuję jeszcze chwilę. Kiedy połowa wody odparuje z pomidorów, dodaję przyprawy i dalej gotuję. Na koniec dodaję do pomidorów sos słodko-kwaśny ze słoika.
Makaron gotuję al dente w osolonym wrzątku. Ser żółty ścieram na tarce na dużych oczkach.
Do sosu dodaję starty żółty ser i całość dokładnie mieszam. Na talerze wykładam ugotowany makaron wymieszany z sosem. Dekoruję listkami świeżej bazylii.
Makaron gotuję al dente w osolonym wrzątku. Ser żółty ścieram na tarce na dużych oczkach.
Do sosu dodaję starty żółty ser i całość dokładnie mieszam. Na talerze wykładam ugotowany makaron wymieszany z sosem. Dekoruję listkami świeżej bazylii.